Om Mig

Så här är det.

Den 10 Januari 2010 påbörjade jag ett projekt, att en bok i veckan skulle läsas tills dess att 365 böcker fanns med i skrift i den här bloggen. Sen märkte jag att det var ett svåruppnåeligt mål. Nu kommer det sporadiska tips, på böcker och författare när andan faller på. Förhoppningsvis allt oftare med tiden, efter en bra början och en mittsvacka. Det finns fortfarande många böcker jag vill tipsa om, och de kommer en efter en. Och författare som tar andan ur en dyker upp då och då. Och kanske lite citat ur böcker jag älskar.

En bokläsarinspiration, så ska det bli!

Tipsa gärna om böcker som jag bör läsa, skriva några rader om och tipsa andra om att läsa.

All kärlek

/Evelina

 

 

Annonser

26 responses to “Om Mig

 1. Hampus

  John Fowles Illusionisten är fantastisk!

 2. åh, böcker<3
  jag har fångats av den underbara bokvärlden ännu en gång(:

 3. Hanna

  Underbar idé! Jag älskar Jonathan Safran Foers böcker, och allra mest ”Extremt högt och otroligt nära”! Underbar bok som alla borde läsa. Om du har idétorka någon dag så kan du bara maila mig så skriver jag ihop en fin motivering till varför man ska läsa den (har andra tips också!).

 4. carolinenaslund

  ”vi måste prata om kevin” av lionel shriver är alldeles alldeles hemsk och fantastiskt bra!

 5. Jag gillar verkligen den här bloggen!
  Ett till tips; läs gärna barnböcker som du läste som liten. Mumintrollen eller Pippi. Du kanske aldrig läste dom som liten utan bara såg filmerna. Man kan se andra saker om man läser dem som vuxen.

 6. Laura

  Härlig sida!
  Den senaste riktigt bra boken jag läste var ”Tea-Bag” av Henning Mankell. Hittade den i ett omklädningsrum, någon hade gett den vingar.

 7. Johanna

  Ett måste: ”Allt för min syster” – Jodi Picoult. Flera har säkert sett filmen, gillat den eller inte, men boken är så annorlunda och så underbar! Så fantastisk. Hemsk och vacker. Enda boken jag gråtit till 😉

 8. lisa

  superbra sida. väntar på mer tips 🙂

 9. Elina

  Goethes Den unge Werthers Lidanden är en klassiker från förromantikens tyskland som jag verkligen rekommenderar. Likaså Jane Austens Stolthet och Fördom.
  Om du inte gillar klassisk litteratur så kan jag rekommendera Boktjuven av Markus Zusac samt Pianisten av Wladyslaw Szpilman.

 10. Jenny

  Boken ”Jenny” av Jonas Gardell är en bok som kan analyserar ut i det oändliga tänker jag, men jag skulle vilja veta vad du tycker om den?

  Så fin blogg!

 11. Mikael

  Hej,

  Skulle du vilja få ett recensionsexemplar av b.la Insurgent av Veronica Roth. Meja i så fall din adress till mig.

  Hälsningar, Mikael
  Modernista

 12. Ett litet boktips: ”Nattens jägare” En fantasybok som tar upp rasism.

 13. Jag har läst ”Percy Jackson” serien av Rick Riordan. Serie är jätte bra tycker ni borde läsa den serien!

 14. Hej Evelina!
  Du har ju skrivit flera fina recensioner på böcker från oss på OLIKA förlag, så vi ville höra om du var intresserad av att vi börjar skicka recensionsexemplar till dig? Mejla mig på linnea@olika.nu så kan vi prata närmare om saken! Ha det!

 15. Får jag ge dig ett boktips till din blogg?

  I år har min episka romantrilogi DARC AGES utkommit på svenska, med titeln ”Darc Ages – De mörka tidevarven” (se förlagets pressrelease på http://www.welaforlag.se/#darc).

  Den första boken i serien har redan fått många positiva recensioner av svenska bokbloggare:
  http://darcages.com/reviews_swedish.html

  Förlaget skickar recensionsexemplar på begäran.

 16. Hej Evelina!

  Vi på Bokfabriken ska börja ge ut barn- och ungdomslitteratur. Första utgivningen är fantasyserien Warriors. Jag undrar om du vill få uppdateringar om vår utgivning och erbjudanden om recensionsex? Hör gärna av dig till sarah@bokfabriken.se.

  Vänliga hälsningar,

  Sarah på Bokfabriken

 17. P.S.: En rättelse av ovanstående kommentar… Förlaget har tyvärr slutat skicka recensionsexemplar av ”Darc Ages – De mörka tidevarven” — men böckerna finns att låna på biblioteken, som e-bok och pocket!

  Bokserien har fått väldigt många goda recensioner: se
  http://darcages.com/reviews_swedish.html

 18. Har en bok som jag vill tipsa om, men hittar ingen e-mailadress att skriva till.
  Boken heter i alla fall ”När syrsorna slutade spela” har en egen sida på Facebook med det nannet och även en egen hotmailadress. narsyrsornaslutadespela@hotmail.com. DET ÄR EN BOK SOM BERÖR

 19. Hej Evelina! Du får säkert massor av boktips, men här kommer ändå ett till! Min bok Nomadplaneten är en science fiction-roman om hopp, längtan och förtvivlan i början av nästa århundrade. Om du vill skickar jag gärna ett recensionsexemplar. Såhär står det på baksidan:

  Det är tidigt 2100-tal. Konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser avlöser varandra, men när det ser som mörkast ut tänds en ny stjärna på himlen. Stjärnan visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp på väg att korsa solsystemet. Kan en internationell rymdexpedition flytta fokus från eländet på jorden och ge nytt hopp till en splittrad mänsklighet?

  När expeditionen ska lämna jorden visar sig en av besättningsmedlemmarna arbeta för en terrororganisation. Ersättare i sista stund blir Jonathan Othiambo, en svensk-kenyansk astrofysiker. Som ny i gruppen kastas han in i ett maktspel han inte förstår, där konflikter sjuder under ytan i den till synes välorganiserade besättningen.

  Den nya planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida.

 20. Hej, skulle du vilja ha ett recensionsexemplar av ny miljödystopi i Stockholmsmiljö? Maila till info@forlagfutur.se så skickar vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s